ته چین مرغ


ته چین مرغ,
مواد لازم ( برای ۴ تا ۲ نفر)
▪ برنج ۱ کیلو
▪ روغن۲/۱ پیمانه
▪ ماست کیسه ای۱ کیلو
▪ زعفران ساییده دو قاشق مربا خوری
▪ گوشت بره ۲ کیلو ( یا یک عدد مرغ پاک کرده در حدود ۵/۱ کیلو)
▪ زرده تخم مرغ ۵ تا ۲ عدد
● برای زرشک:
▪ زرشک شسته شده ۱ پیمانه
▪ زعفران ۱ قاشق مربا خوری
▪ آبلیمو ۱ قاشق
▪ شکر ۱ قاشق
▪ زردچوبه مقداری
● طرز تهیه:
مرغ یا گوشت بره را میپزیم بطوریکه بعد از پختن یک استکان آب داشته باشد استخوانهای مرغ یا بره را میگیریم زعفران را در کمی آب جوش حل میکنیم ماست را بهم می زنیم نصف از زعفران ساییده حل شده در آبجوش را با کمی نمک و فلفل و سه عدد زرده تخم مرغ داخل ماست می ریزیم و بهم میزنیم و گوشت مرغ یا بره را در ماست می خوابانیم . بهتر است گوشت را روز یا شب قبل در ماست بخوابانیم . پلو را آبکش می کنیم ته یک ظرف نسوز یا دیگ را دو سه عدد زرده تخم مرغ نصف از روغن و یکی دو ملاقه از ماستی که گوشت در آن خوابانده ایم در آن می ریزیم و دو سه کفگیر برنج در این مایه میریزیم و مایه را در ته ظرف با پشت قاشق صاف می کنیم .
مقداری گوشت روی برنج می چینیم و مقداری برنج روی آن میریزیم و بقیه گوشت را روی برنج چیده و با بقیه برنج روی گوشت را می پوشانیم و با قاشق برنج را کمی فشار میدهیم که بهم بچسبد آب مرغ را با بقیه زعفران و سه چهار قاشق سوپخوری روغن آب کرده و بقیه ماستی که در ظرف باقی مانده مخلوط می کنیم این مایه را روی سطح برنج میدهیم در ظرف را می بندیم و ظرف را در فر یا روی آتش قرار میدهیم بمدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت می گذاریم دم بکشد . توضیح آنکه هرقدر حرارت ملایم و مدت طبخ طولانی تر باشد ته دیگ نه چین کلفت تر می شود و موقع کشیدن کمی روغن داغ کرده روی ته چین می دهیم .
آشپزباشی


 
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه